WAT HOUDT ISO 9650 NU EXACT IN?

Norm ISO 9650 betreft de nieuwe internationale regelgeving, welke in maart 2005 van kracht is geworden en waarin is vastgelegd waar reddingsvlotten aan boord van pleziervaartuigen tot 78ft (24 meter) aan moeten voldoen. Deze nieuwe ISO norm stelt met name hoge eisen aan de opblaas-prestaties, wijze van lanceren, mate van drijfvermogen en de binnenruimte van het vlot. Door deze nieuwe regelgeving kunt u zeker zijn van een veilig product!

In Nederland, United Kingdom, België en Duitsland is er geen wetgeving voor het gebruik van een reddingsvlot door watersporters. In Frankrijk, Spanje, Italië en nog een aantal landen zijn deze er echter wel. Wanneer u een reddingsvlot met de ISO 9650 keur aanschaft, voldoet u dus aan de wetgeving in deze landen en zal het vlot ook zijn waarde behouden, wegens deze ISO 9650 keur.

De Coaster ISO 9650 en OPEN SEA ISO 9650 binnen het Zodiac programma voldoen aan deze wetgeving en bieden u de zekerheid van een vlot dat aan internationale regelgeving voldoet!

Verder hebben we ons best gedaan om per product duidelijk te aangegeven voor welk gebruik het vlot geschikt is!

Mocht u toch nog specifieke vragen hebben en misschien niet alle informatie kunnen vinden op deze site, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Onze contactgegevens vindt u op de contactpagina.